Dark Mode On / Off

Proef Schiphol | Handbagage kan in tas blijven

Vliegen op zich, is voordat je eindelijk gaat vertrekken, altijd een heel karwei. De noodzakelijke controle’s vergen veel tijd en het uitpakken van de handbagage is dan ook nog een vervelende bezigheid. De luchthaven Schiphol is vandaag, eerst in vertrekhal 3, begonnen met een nieuwe veiligheidsscan. De laptop en andere elektrische apparatuur kan hierdoor in de handbagage blijven zitten.

De scan wordt uitgevoerd middels 3D-beelden waarmee de medewerkers precies kunnen nagaan wat zich in de handbagage bevindt. Het scannen van de handbagage zal eerst iets meer tijd kosten maar aan het eind van alle controle’s zal er toch een zekere tijdwinst zijn behaald.

Wanneer op termijn de nieuwe techniek en de wet-en regelgeving voor handbagage zijn aangepast, dan kunnen passagiers ook weer grotere flessen met vloeistoffen meenemen in hun handbagage.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen