Dark Mode On / Off

Prostaatkanker vroeg opsporen belangrijk

prostaatkanker komt veel voor

Uit een onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum onder 42.000 patiënten in Rotterdam en omgeving  blijkt dat bij één op de drie mannen met prostaatkanker een operatie of bestraling niet nodig is. Prostaatkanker is na longkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar sterven er in Europa jaarlijks 40.000 mensen aan de ziekte en dat aantal zal binnen vijftien jaar vermoedelijk oplopen tot 60.000.

Wanneer de ziekte in een vroeg stadium wordt ontdekt kan deze vaak worden genezen. Daarvoor gebruikt men de zogenoemde PSA-test. Daarmee wordt ook prostaatkanker ontdekt die niet tot problemen of overlijden leidt.

Het Rotterdamse onderzoek heeft aangetoond dat in tenminste dertig procent van de gevallen geen sprake is van een bedreiging. Daardoor hoeft er niet te worden ingegrepen. Wel blijft de patiënt onder controle.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen