Dark Mode On / Off

Redenen om een fotoalbum te maken

Fotoalbum maken

Fotoalbums kennen we eigenlijk vooral van onze ouders en grootouders. Zij lieten gemaakte foto’s afdrukken in een fotowinkel en plakten deze vervolgens in een boek. Dit was een heel gedoe, want de digitale camera bestond nog niet. De foto’s die je maakte op het bandje waren de foto’s die uiteindelijk in het album kwamen. Een hele reeks foto’s om uit te selecteren was er nog niet. 

Vroeger maakten we fotoalbums omdat dit een logische manier was om afgedrukte foto’s bij elkaar te houden. Een fotoalbum ontstond uit een soort noodzaak, een praktische manier om de foto’s niet kwijt te raken. Tegenwoordig hoeven we ons hier geen zorgen over te maken. Toch is het leuk om alsnog een fotoalbum te maken. 

Je verzamelt foto’s bij elkaar

Door een fotoalbum te maken verzamel je foto’s op een bepaalde volgorde bij elkaar. Een telefoon of digitale camera staat tegenwoordig vaak vol met duizenden foto’s. Bovendien heb je niet te maken met tientallen foto’s van dezelfde situatie. Of je nu een fotoalbum maakt van een bepaald jaar of een reis die je hebt gemaakt: het zorgt voor een mooie samenvatting van deze periode. 

Je laat herinneringen in leven

We maken ontzettend veel mee in ons leven en het is moeilijk om ons alles te herinneren. Foto’s zijn een goed middel om die herinneringen wel in leven te houden. Door een fotoalbum te maken is het gemakkelijk om soms nog eens terug te blikken op bepaalde gebeurtenissen. Denk hierbij aan een mooie reis die je hebt gemaakt of aan een speciale gelegenheid. Zodra je de foto’s ziet, zullen ook de herinneringen terugkomen. 

Je bewaart speciale foto’s extra goed

Een telefoon of computer kan crashen en daardoor kan je al jouw foto’s verliezen. Natuurlijk bestaan hier ook digitale oplossingen voor, zoals het gebruik van een externe harde schijf of een onlinedrive. Maar toch, ook deze dingen kunnen voor technische moeilijkheden zorgen. Bovendien hebben we de neiging om het opslaan van onze foto’s op een harde schijf of drive uit te stellen. Het zal je maar gebeuren dat jouw foto’s daardoor niet meer beschikbaar zijn. 

Door een fotoalbum te maken en fysiek op papier te hebben, bewaar je je foto’s op een extra manier.  Natuurlijk kan er ook met een fysiek album van alles gebeuren. Maar door je foto’s zowel digital als fysiek te bewaren, is de kans groot dat je altijd toegang blijft houden tot een van deze mogelijkheden. 

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.