Dark Mode On / Off

Reiswereld maakt vuist tegen vliegangst

Vliegangst, een typische stressklacht…

Vliegangst, een typische stressklacht…

Ruim drie miljoen Nederlanders zijn bang om te vliegen. Jammer, want deze psychologische klacht is zeer goed te behandelen. Daarom ondertekende ArkeFly – de eigen luchtvaartmaatschappij van reisorganisatie TUI – vandaag een samenwerkingscontract met vliegangstinstituut Stichting VALK.

‘Een goed initiatief voor ArkeFly’, zegt Steven van der Heijden, CEO van TUI Nederland en ArkeFly. ‘Zeker gezien het feit dat stichting VALK een succespercentage heeft van 98 procent. Je kunt dus bijna iedereen van zijn vliegangst afhelpen. We zullen de samenwerking dan ook zeker promoten onder onze klanten.’

Verheugd

Ook Stichting VALK is verheugd over de samenwerking met ArkeFly. ‘Ik ben blij dat ArkeFly vliegangst erkent en wil helpen aanpakken’, zegt directeur dr. Lucas van Gerwen. ‘We kunnen mensen echt leren om zich anders te voelen in een vliegtuig.’ In 1990 werd Stichting VALK (VliegAngstbestrijding Leidse universiteit KLM) opgericht. Het instituut, zonder winstoogmerk, ontwikkelde verschillende behandelmethoden en doet doorlopend wetenschappelijk onderzoek.

Typische stressklacht

 
Vliegangst is een typische stressklacht met onderliggende angsten en stressfactoren zoals claustrofobie, hoogtevrees en controledrang. Drie miljoen Nederlanders hebben in meer of mindere mate last van vliegangst. Zo’n 14% daarvan heeft vliegen altijd vermeden, 6,5% is vliegen gaan vermijden en 10% vermijdt vliegen zo veel mogelijk.

Samenwerkingsverband

Met de komst van ArkeFly als nieuwe partner scharen alle grote Nederlandse luchtvaartmaatschappijen zich achter het vliegangstinstituut. Stichting VALK werkt samen met Universiteit Leiden, KLM, Amsterdam Airport Schiphol, Transavia.com, Martinair en – sinds vandaag ook – ArkeFly.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.