Dark Mode On / Off

Rembrandtroute Friesland

Drunense Fietsvierdaagse

Driedaagse fietstocht van Franeker naar Leeuwarden v.v.

Rembrandt heeft een belangrijke periode in zijn leven doorgebracht in de provincie Friesland. Om de sfeer van weleer te voelen en mee te maken heeft het bureau voor toerisme van Fryslân, Friesland Holland, een driedaags arrangement samengesteld voor fietsers, motorrijders en automobilisten.

De driedaagse fietstocht welke start bij de oude Stadsherberg van Franeker laat je allicht op een ontspannende manier kennis maken met het mooie Friese landschap. Ook in Franeker zijn eerst nog talrijke bezienswaardigheden welke je niet mag missen. Bezoek o.a. het Planetarium van Eise Eisinga en bewonder het schitterende historische stadhuis van Franeker.

De fietstocht, verdeeld over drie dagen, gaat van Franeker naar Sint Annaparochie en Bartlehiem naar Leeuwarden. Wandelend door het prachtige oude centrum van Leeuwarden kom je met de verkregen wandelkaart van alles te weten over de periode van Rembrandt van Rijn en Saskia Uylenburgh. Zij trouwden in 1634 in de Friesche gemeente Sint Annaparochie. De derde dag van de fietstocht gaat weer richting Stadsherberg in Franeker. Een niet alleen leerzame maar zeker ook een mooie fietstocht waarbij je ook nog van alles te weten komt over Neerland’s grootste kunstschilder.

Meer info: www.frieslandtravel.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen