Dark Mode On / Off

Rente betalen over je spaargeld

Koopkracht AOW-ers in buitenland

Jaren zuinig geweest om een spaarcentje op de bankrekening te hebben. En dan was het ieder jaar mooi meegenomen als er weer een rentebijschrijving kwam. Maar zoals het er nu naar uitziet moet je straks rente gaan betalen over je spaargeld. De ouderenorganisatie ANBO meldt na een peiling onder hun leden, dat meer dan 60 procent van de ouderen, niet van plan is om het zover te laten komen.

Wat ga je doen met je spaargeld?

Een groot deel van de spaarders, t.w. 40 procent, zal het spaargeld opnemen. Nog eens 10 procent is van plan over te stappen naar een bank in het buitenland. Een kleiner gedeelte van de spaarders (7 procent) wil gaan investeren en een nog iets kleiner aantal wil het geld gebruiken om energiemaatregelen te nemen in de eigen woning.

Niet betalen voor je eigen spaargeld

Duidelijk is wel dat een meerderheid van de ouderen geenszins van plan is om over hun verdiende spaarcentjes rente te gaan betalen. Hopelijk gaan de banken niet over tot invoering van deze negatieve rente. Mocht het toch zover komen dan weten de ouderen in elk geval wat ze gaan doen.

Bron: ANBO

Aanbevolen artikelen