Dark Mode On / Off

Rijden met slechte autobanden

Rijden met slechte autobanden

Slechte autobanden oorzaak van veel ongelukken

Volgens de Verzekeraarshulpdienst (VHD) zijn de slechte staat van veel autobanden in veel gevallen een oorzaak van het stijgende aantal ongevallen. De VHD stelt dat veel weggebruikers niet het juiste type autobanden gebruikt in een bepaald jaargetijde.

Doordat de banden in een slechte staat verkeren raken automobilisten in een slip met alle gevolgen van dien. Er wordt gepleit voor het gebruik van winterbanden, die bij lage temperaturen de remweg flink bekorten. Ook komen veel banden tijdens de APK keuring er nog net goed van af doordat de profieldiepte nog net geen afkeuring betekent.

e eigenaar van een auto met dergelijke banden die bijna op zijn, rijdt nog wel een lange tijd door met zeer weinig profiel. Tijdens perioden met regen kunnen deze het water niet goed genoeg meer afvoeren.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.