Dark Mode On / Off

Rondje Ameland

een rondje ameland

Het Rondje Ameland | Elke deelnemer bepaalt zijn eigen tempo

Dit is een wandeltocht om het eiland en waar dit jaar 1000 wandelaars aan deel kunnen nemen. Zoals de naam al zegt, is het een wandeltocht rond het mooie eiland Ameland over verharde en onverharde wegen.

De wandeltocht start om 05.00 op het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg te Hollum en gaat via de Bosweg door het bos naar het badstrand in Hollum langs het Paardengraf, aan de binnenkant van de zeedijk naar de Kooi. Vanaf hier gaat het over de Oerdduinen om de Oerdblinkert naar de duinovergang bij paal 21.6 Via het strand gaat het naar het Finnegatspad, Engelsmanduun bij Boomhiemke langs terug naar Hollum, waar de  feestelijke Finish is op het Zwaneplein.

De deelnemers worden onderweg bijgestaan en gecontroleerd op 7 (verzorging) posten door 70 vrijwilligers en 20 EHBO-ers. Bij elke post staan toiletten, een EHBO post, vers water en worden de deelnemers voorzien van koffie, thee, snacks, broodjes en/of fruit.
Onderweg komen de deelnemers ook gemotoriseerde vrijwilligers tegen die hen desgewenst naar huis brengen als ze niet meer verder willen lopen.

Bij de finish kunnen de vermoeide wandelaars zich laten behandelen door een team fysiotherapeuten. Ook staat hier een pan soep voor ze klaar en uiteraard de welverdiende medaille voor het volbrengen van HET Rondje Ameland.
Inschrijven kan via Klik Hier.

Tot ziens op Ameland

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen