Dark Mode On / Off

Rug- en nekklachten – de Alexandertechniek

Rug- en nekklachten

Goede houding heeft grote invloed op lichamelijke gezondheid.

De Alexandertechniek is een al honderd jaar oude houdingsleer die veel voor je kan doen. De techniek, ontwikkeld door F.M. Alexander (1869-1955), is een praktische techniek waarmee je kunt leren om beter gebruik te maken van de natuurlijke balans in je leven.

Een goede houding heeft onmiskenbaar invloed op je lichamelijke maar ook op je geestelijke gezondheid. Mensen met bijvoorbeeld pijn- en spanningsklachten, rugklachten, problemen met de ademhaling of RSI-klachten kunnen veel baat hebben bij de toepassing van de techniek. Ook als preventie van klachten en blessures en als ondersteuning bij herstel van ziekte of bij revalidatie kan de techniek van grote waarde zijn. Alexandertechniekleraren, alhoewel goed opgeleid, kunnen geen medische diagnose stellen. Raadpleeg in geval van medische klachten altijd een arts.

Kijk voor meer informatie op www.alexandertechniek.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen