Dark Mode On / Off

Rugpijn, leg je er niet bij neer

Rugpijn, leg je er niet bij neer

Bij rugklachten toch in beweging blijven

Het voorkómen van pijnlijke bewegingen is de 1e reactie bij pijn.

Dit kan functioneel zijn, zoals bij acute pijn in de vorm van een verstuikte enkel. De pijn zorgt er dan voor dat je de enkel niet kunt gebruiken, waardoor er geen nieuwe overbelasting optreedt.

Het voorkómen van bewegingen bij het herstellen van rugklachten zorgt juist voor meer problemen dan aangenomen. Door in bed te blijven liggen en het beperken van beweging worden de spieren zwakker en wordt de wervelkolom juist stijver gemaakt. Zo ontstaat eerder meer dan minder pijn.

Uit onderzoek is gebleken dat het hervatten van de (normale of aangepaste) activiteiten over het algemeen genomen tot een sneller herstel leidt dan rust.

Bron: Gezond bewegen

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen