Dark Mode On / Off

s Maandags meest gezocht naar financieel advies op Google

zoeken op google

Maandag populair als het gaat om zoeken naar financieel advies

Zoekmachine Google ziet het zoekgedrag naar financiële producten in hoog tempo groeien. Over 2006 steeg het aantal zoekopdrachten naar de woorden ’hypotheek’, ’autoverzekering’ en ’lenen’ met 42 procent. Met name de maandag blijkt een populaire dag voor een financiële zoektocht op internet.

Volgens het onderzoek, uitgevoerd door PriceWaterhouseCoopers in opdracht van Google, leert 59 procent van de consumenten bepaalde financiële producten en diensten voor het eerst via internet kennen. Hiervan vergelijkt 69 procent online de prijzen en kocht 42 procent ooit online een product of dienst. Volgens Google zelf is de maandag de populairste dag waarop veel consumenten zoeken naar financieel advies.

Het gebrek aan persoonlijk contact en de angst om privégegevens over internet te sturen, is een reden waarom veel mensen het afsluiten zelf nog liever van man tot man doen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen