Dark Mode On / Off

Schilderskwast tijdelijk bewaren

Schilderskwast tijdelijk bewaren

Schilderskwast op eenvoudige wijze opnieuw gebruiken.

Zelf schilderen, of het nu de woning is of andere materialen die een kleurtje verdienen, levert een flinke besparing op. Een mooi strak resultaat zal, na al het schuur- en schilderwerk, veel voldoening geven. Een vervelend en tijdrovend klusje is het steeds weer opnieuw schoonmaken van de kwasten. Als je van plan bent om dagen achtereen te blijven schilderen kan dit op een heel eenvoudige manier.

In de steel van de kwasten boor je een klein gaatje en doet er een ijzerdraadje doorheen. Na een dagje schilderen hang je de kwasten op boven een schaaltje waarin terpentine zit. Laat de kwastharen net met een topje in de terpentine zakken. Een andere mogelijkheid is om de verfroller of de kwast even flink door de verf te halen en dan te verpakken in aluminiumfolie. De volgende dag kun je weer snel aan de slag.

Kwasten lange tijd ongebruikt

Het is zonde als je na een schildersklus de kwasten, na langere tijd,  niet meer zou kunnen gebruiken. Dit is best wel mogelijk als je na het schilderen de kwasten goed met terpentine en water schoonmaakt. Daarna is het zaak om ze goed af te drogen. Zet daarna de kwasten weg met de haren omhoog in een leeg blik of pot. Zo heb je ook na langere tijd weer goede kwasten binnen handbereik.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.