Dark Mode On / Off

Schoon schip maken in de administratie

administratie ordenen

Administratie ordenen | Op zijn tijd is het noodzakelijk.

Kasten, laden en ordners , vaak afgeladen met garantiebewijzen, rekeningen, bankafschriften en verzekeringsstukken.

Heb je een behoorlijke financiële administratie dan kun je overwegen om eens kontakt te zoeken met een accountant. Zij nemen je een groot deel van alle financiële rompslomp uit handen. Moeite om orde in de chaos te brengen?

Maar ook met onderstaande tips kun je al een aardig eindje komen.

  • Loop minimaal één keer per jaar alle paperassen door. Kijk welke papieren kunnen worden weggegooid en welke juist moeten worden bewaard. Let hierbij wel op de wettelijke bewaartermijnen.
    Maak onderscheid tussen permanente stukken zoals koopakte, hypotheekakte, testament etc en tijdelijke papieren zoals garantiebewijzen, aankoopbewijzen e.d. Berg deze zo op dat je niet iedere keer ook de permanente stukken hoeft door te kijken.
    Koop een papierversnipperaar om alles te versnipperen, vanaf vijftien euro zijn ze al verkrijgbaar.
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.