Dark Mode On / Off

Schoonmaken van de kattenbak

Kattenbak verschonen | Een noodzakelijk klusje

Het regelmatig schoonmaken van de kattenbak hoort er nu eenmaal bij wanneer je de zorg hebt voor een poes. Voor zwangere vrouwen geldt een uitzondering. Zij kunnen de bak beter laten schoonmaken door manlief want voor hen kan het schoonmaken van de kattebak tot vervelende consequenties leiden.

In de darmen van de kat komt namelijk een zeer kleine ééncellige parasiet voor genaamd Toxoplasma gondii. Wanneer de kat zijn ontlasting op de bak heeft gedaan komt deze parasiet mee. Deze parasiet kan overspringen op de mens en zodoende kun je de ziekte toxoplasmose oplopen.

Op zich is dit een onschuldige aandoening. In vrijwel alle tropische landen heeft men hier last van. Toxoplasmose is alleen gevaarlijk voor zwangere vrouwen omdat deze kan overspringen op de embryo. Bij ongeboren kinderen kan deze zeer ernstige gevolgen hebben als hersenafwijkingen, stuiptrekkingen of zelfs de dood.

Dus is dochterlief of schoondochter in verwachting en ze heeft een poes: niet meer aan de kattenbak komen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen