Dark Mode On / Off

Senseo ontkalken

Ontkalken Senseo | Koffiezetapparaat ontkalken

In miljoenen huishoudens is vandaag de dag wel een Senseo koffiezetapparaat op het aanrecht te vinden. Het gemak van snel even een kopje koffie klaarmaken heeft het apparaat mateloos populair gemaakt. De Senseo is in 2001 door Douwe Egberts en Philips op de markt gebracht en in de eerste vier jaar gingen er maar liefst 15 miljoen apparaten over de toonbank.

Na enige tijd vele kopjes koffie te hebben gezet, is het zaak om de Senseo te ontkalken. Bij normaal gebruik moet dit elke drie maanden gebeuren. Doe je dit niet dan wordt de koffie niet meer zo warm en zal er ook minder koffie in het kopje komen dan de bedoeling is.

Hoe ontkalken?

Je vult de Senseo met een ontkalker op basis van citroenzuur. Vul het reservoir met water en de ontkalker tot aan de aanduiding Max. Plaats het reservoir terug in de houder. Dan doe je een ‘liefst gebruikte’ koffiepad in de houder, en doe je het deksel goed dicht. Zet een kom met 1,5 liter inhoud onder het uitstroom gedeelte. Zet de machine aan op twee koppen koffie, blijven beide lampjes branden, druk dan op de startknop. De Senseo zal nu beginnen te lopen. Herhaal dit nog één of twee keer ( niet met hetzelfde warme water) en spoel daarna het reservoir goed om met water. Daarna maak je ook de padhouder en de losse onderdelen met afwasmiddel goed schoon.

Het apparaat is nu weer klaar voor vele lekkere kopjes koffie.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.