Dark Mode On / Off

Slimme fiets voor veiliger fietsen

Fietsverlichting controleren

Veiligheid van oudere fietsers aanzienlijk verbeterd door komst van ‘slimme fiets’.

TNO heeft aan minister Schultz van Haegen een prototype van de eerste ‘slimme fiets‘ gedemonstreerd. De fiets die over twee a drie jaar op de markt zal komen moet het aantal fietsongelukken waarbij ouderen zijn betrokken, drastisch omlaag brengen. De slimme fiets is voorzien van allerlei snufjes die ervoor zorgen dat de gebruiker wordt gewaarschuwd wanneer zich een gevaarlijke situatie aandient.

Zo zit er achterop de fiets een kleine camera die achterkomend verkeer ziet aankomen. Op de tablet die op het stuur is bevestigd kan de fietsende oudere, zonder om te hoeven kijken, zien wat er achter hem gebeurt. Een trilsysteem in het zadel en het stuur geven eveneens waarschuwingen door als er een gevaarlijke situatie ontstaat.

De Fietsersbond is erg blij met de komst van de nieuwe ‘slimme fiets’. Het geeft ouderen de mogelijkheid om langer mobiel te blijven. Dit komt naast het verminderen van het aantal fietsongelukken ook de gezondheid ten goede.

Content retrieved from: https://www.50plusplein.nl/Fietsen/art/19153/slimme-fiets-voor-veiliger-fietsen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen