Dark Mode On / Off

Smartphone: Ouderen zuinig op smartphone

Smartphone: Ouderen zuinig op smartphone

Er blijkt een groot verschil te zitten tussen het gebruik van een smartphone door ouderen en jongeren. Uit onderzoek blijkt dat ouderen veel zuiniger op hun smartphone zijn dan jongeren gebruikers.

Schade

Opvallend is dat ruim zestig procent van de jongeren tussen de 16 en 20 jaar wel eens schade aan zijn of haar smartphone heeft gehad. Voor ouderen geldt dat slechts een tiende van de vijftig-plussers schade aan het toestel heeft gehad.  Saillant detail, jongeren laten zes keer vaker hun toestel kapot vallen dan ouderen.

Er zijn verschillende schades mogelijk maar veruit de meeste schade wordt veroorzaakt door het vallen van de smartphone, waarbij het smartphonescherm vaak als eerste kapot gaat.

Mannen vaker schade

Mannen blijken iets vaker te maken te hebben met schade aan hun toestel. 38 procent van de mannen heeft wel eens schade aan de smartphone gehad, van de vrouwen is dit 36 procent. Vrouwen hebben daarentegen weer meer waterschade dan mannen, 7 procent tegen nog geen 5 procent.

Opvallend is dat mannen twee keer zo vaak op hun toestel gaan zitten en deze net wat vaker op de grond laten vallen dan vrouwen, 12,6 procent ten opzichte van 9,3 procent van de vrouwen.

Verschil iPhone en Samsung

Het scherm van de iPhone blijkt vaker verbrijzeld dan een telefoon van Samsung. 37 procent van alle iPhonebezitters heeft ooit het hele scherm laten vervangen. Bij Samsung bleek dit maar 28 procent te zijn. Een Samsung blijkt daarentegen eerder als total-loss te worden gezien dan een iPhone. Op het moment dat het toestel gerepareerd kan worden blijken de gemiddelde reparatiekosten rond de 80 euro te liggen.

Jongeren gaan voor Sim-Only

Naast het opvallende schadeverschil tussen jongeren en ouderen en het verschil in telefoonmerk, blijkt er nog een opvallend verschil te zijn bij het gebruik van de smartphone. Jongeren gebruikers sluiten vaker een telefoon abonnement zonder simkaart, een sim only. Voor gebruikers boven de 60 jaar geldt dat er nog steeds veel wordt teruggevallen op prepaidkaarten. Bekijk of een prepaid abonnement iets voor u is.

De uitkomsten van het gehele onderzoek zijn Hier te lezen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen