Dark Mode On / Off

Spanje populair vakantieland in 2013

Vakantiehuizen in Spanje en Frankrijk erg in trek.

Uit cijfers van Topic Travel Vakantiehuizen blijkt dat Spanje in 2013 zich wederom kon verheugen op een flink aantal Nederlandse toeristen. Het percentage voorboekingen voor een verblijf in Spanje lag 7,5 procent hoger dan in 2012. Met name het voorjaar van 2013 was erg in trek voor de streken Costa Blanca en Costa Brava.

Veel boekingen vakantiehuizen

Nederlanders hebben het vooral voorzien op vakantiehuizen. Niet omdat de huurprijzen hiervan lager zijn geworden maar waarschijnlijk om de lagere kosten van levensonderhoud in Spanje. Een vakantiehuis is altijd voordeliger dan een verblijf in een hotel.

Frankrijk

Ook wordt er al een flink aantal boekingen voor Frankrijk gedaan. Ook hier ziet men 40 procent van de boekingen plaatsvinden voor het voorseizoen. Frankrijk telt een groot aantal unieke accommodaties. Een bijkomend voordeel is dat de afstand te overzien is, lagere reiskosten en dat het weer in het voorjaar vaak iets lekkerder is dan in Nederland. De Nederlander is zich dus al lekker aan het voorbereiden op de vakanties 2013.

Bron: Topic Travel Vakantiehuizen

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen