Dark Mode On / Off

Spouwmuurisolatie, een goede investering

spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie verdient zichzelf weer terug

Met het komende week, vrijvallen van het spaarloon ‘kunnen’ spaarders hun geld opnemen om er een nuttige bestemming voor te zoeken of om er een uitgestelde aankoop mee te betalen. De voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal zou het een goede investering vinden als huizenbezitters het gespaarde geld aanwenden, om hun woning te laten voorzien van spouwmuurisolatie.

Gezien de lage rentestand op spaarrekeningen zal spouwmuurisolatie op dit moment een hoger rendement opleveren. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie kost voor een rijtjeswoning ongeveer € 1000,= en de besparing op het gasverbruik kan hierdoor oplopen tot 310 m3. Het spaarloon dat vrijkomt is volgens Milieu Centraal meer dan voldoende om je woning te laten voorzien van spouwmuurisoltie. Veel huiseigenaren denken ten onrechte dat deze vorm van isolatie veel duurder is. Spouwmuurisolatie is dan ook een goede investering die ook nog eens iets oplevert.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.