Dark Mode On / Off

Stamppotten: echte Hollandse kost

stamppot is echt hollands

Stamppotten | Oerhollandse winterkost geeft de nodige energie.

In Europa is Nederland het enige land waar bij het eten een grote nadruk wordt gelegd op het eten van groenten. Het aanbod is dan ook groot en gevarieerd. Nederland is ook het enige land waar men stamppotten maakt, combinaties van aardappelen met groenten.

Stamppotten brengen ons terug naar de tijd waarin grote lichamelijke inspanningen werden gedaan om de kost te verdienen. Stamppotten gaven daarbij de nodige energie. Zeker in de wintermaanden zijn er allerlei verschillende stamppotten mogelijk die zeker het eten waard zijn. De meest bekende stamppotten zijn wel hutspot en stamppot boerenkool.

Boerenkool is op zijn lekkerst als er vorst over heen is gegaan; zetmeel wordt dan omgezet in suikers, waardoor de ietwat bittere smaak wordt omgezet in een wat zoetere.

Minder bekende stamppotten zijn de witlofstamppot en de Drentse koolraapstamppot.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.