Dark Mode On / Off

Standaarduitrusting voor fietser, een goed regenpak

Goed regenpak | In ons land kun je niet zonder

Goed regenpak | In ons land kun je niet zonder

De fietser in ons land kan beslist niet zonder een goed regenpak. Regenpakken zijn er in allerlei soorten, maten prijzen. Een goed regenpak beschermt je tegen de wind en zorgt ervoor dat je niet afkoelt. Uiteraard het belangrijkste: droog blijven. Een duurder regenpak (ademend regenpak) heeft als voordeel dat het vaak van binnenuit vocht doorlaat.

Koop je een goedkoper regenpak dan is in veel gevallen het gebruik van de eventueel aanwezige capuchon niet altijd ideaal. Je kunt minder goed om je heen kijken, dus zie je ook minder. Bij de wat duurdere regenpakken is dit vaak wel goed. In plaats van een niet goed zittende capuchon kun je heel goed een regenkap of losse capuchon opzetten.

Om een regenpak altijd bij de hand te hebben, waar je ook bent, is het practisch als deze tot een klein pakketje kan worden opgevouwd en in de fietstas kan worden meegenomen. Regenpakken zijn er in allerlei modieuze kleuren maar wil je veilig fietsen, dus goed opvallen in het verkeer, koop dan een (felle) opvallende kleur.

Bron: ANWB

Aanbevolen artikelen