Dark Mode On / Off

Stappenplan voor het kopen van hulpmiddelen

Stappenplan voor het kopen van hulpmiddelen

Niet gek dat u zich eerst goed oriënteert voordat u overgaat tot aankoop van hulpmiddelen

Het kopen van hulpmiddelen is vaak een flinke investering. Daarbij hebben deze hulpmiddelen vaak een flinke impact op uw leven. Niet gek dus dat u zich eerst goed oriënteert voordat u overgaat tot aankoop. Om er zeker van te zijn dat u een goede beslissing maakt hebben wij enkele tips voor u op een rijtje gezet.

Tip 1: Onderzoek alternatieven

Vaak lopen mensen tegen een probleem aan en wordt overhaast een oplossing bedacht. De douche is niet meer begaanbaar dus besluit u een badkamer beneden te bouwen. De boodschappen halen wordt steeds lastiger dus besluit u een rollator aan te schaffen. Maar bent u met deze oplossingen wel echt geholpen? En waren er geen voordeliger oplossingen geweest? Een traplift is waarschijnlijk goedkoper dan een badkamerverbouwing. En hoe lang blijft een rollator uitkomst bieden? Of had u beter een scootmobiel aan kunnen schaffen? Nadenken over alternatieven zorgt ervoor dat u geen overhaaste beslissingen neemt en uiteindelijk een lange termijn oplossing vindt.

Tip 2: Bespaar door hergebruik

Veel hulpmiddelen zijn ook tweedehands te krijgen. In de meeste gevallen doet dit niets af aan de kwaliteit maar bespaard u wel flink in prijs. Zo kan een tweedehands scootmobiel u enkele honderden euro’s besparen en kunt u met een tweedehands traplift zelfs tot enkele duizenden euro’s besparen. U krijgt dezelfde oplossing maar hoeft niets in te leveren in kwaliteit of service. Daarbij maakt u ook nog eens een milieubewuste keuze.

Tip 3: Maak een verwachtingen lijst

Voor veel hulpmiddelen zult u naar de winkel moeten of komt er een adviseur bij u thuis langs. U kunt u van tevoren alvast voorbereiden op een gesprek met een adviseur door een wensenlijst te maken. Hierop zet u alle punten die u belangrijk vindt met de verwachting die u hiervan heeft. Denk bijvoorbeeld aan punten als; minimale garantietermijn, maximale levertijd, maximale prijs, service bij defecten etc. Uw wensen kunt u vervolgens vergelijken met het aanbod van verschillende aanbieders.

Tip 4: Lees beoordelingen van anderen

U bent niet de eerste die op het punt staat een bepaald product aan te schaffen. Waarschijnlijk zijn al veel anderen u voorgegaan. En wie kan u beter advies geven dan anderen die het product al hebben gebruikt en ervaring hebben met het bedrijf die het product hebben geleverd. Een betrouwbaar bedrijf heeft vaak tientallen eerlijke reviews van klanten die eerder iets hebben aangekocht. Hier ziet u al snel of het product daadwerkelijk aansluit bij uw wensen. Leest u alleen maar uiterst positieve reviews? Vraag u dan af of de beoordelingen wel echt van klanten zijn of door het bedrijf zelf zijn geplaatst.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.