Dark Mode On / Off

Stedelijk Museum Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam is een (t)huis voor kunst, voor kunstenaars en een breed publiek

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een internationaal instituut in Amsterdam, gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Het Stedelijk Museum is een (t)huis voor kunst, voor kunstenaars en een breed publiek, waar artistieke productie en originaliteit worden gestimuleerd, gepresenteerd, verzameld, beschermd en heroverwogen.

Collectie

De collectie van het Stedelijk Museum, door velen beschouwd als een van de belangrijkste van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving ter wereld, bestaat uit ruim 90.000 objecten (van 1870 tot nu) en omvat schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, film- en videokunst, installaties, werken op papier, kunstenaarsboeken, toegepaste kunst en industriële en grafische vormgeving.

Het historische gebouw uit 1895 is volledig gerenoveerd om de eerste uitgebreide,permanente presentatie van de collectie van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving te kunnen tonen. Tegelijkertijd is een hypermoderne nieuwe vleugel, ontworpen door Benthem Crouwel Architekten, gebouwd om tijdelijke tentoonstellingen en publieksvoorzieningen in onder te brengen. De verplaatste hoofdingang zorgt er voor dat het Stedelijk, meer dan voorheen, deel gaat uitmaken van het Museumplein. Het beeldbepalende ontwerp van Benthem Crouwel Architekten is ook een belangrijke bijdrage aan het design in Nederland. Meer info: www.stedelijk.nl

  • Hoofdingang:
  • Museumplein 10
  • Amsterdam
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen