Dark Mode On / Off

Stedentrip Londen, een van de populairste steden

Stedentrip Londen

Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en een van de populairste steden ter wereld.

Londen de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en een van de populairste steden ter wereld. Jaarlijks bezoeken vele miljoenen toeristen de stad van de Big Ben en het Koninklijke Paleis, maar naast de bekende gebouwen heeft Londen nog zoveel meer te bieden.

In Londen gaan traditie en modern hand in hand. De stad is de laatste jaren flink aan het veranderen. Dat zie je niet alleen in de fonkelnieuwe bouwwerken die uit de grond worden gestampt, maar ook aan nieuwe doelgroepen die Londen ontdekken. Londen zet zichzelf met openingen van galeries en boetiekjes steeds meer op de kaart als mode- en kunststad en ook wereldberoemde koks willen er maar wat graag een restaurants openen.

Winkelen

Tijdens een stedentrip naar Londen valt er ontzettend veel te winkelen. Struin langs de vele winkels in Oxford Street, Regent Street en Bond Street, breng een bezoek aan het wereldberoemde Harrods of ga winkelen op een van de vele markten in bijvoorbeeld Notting Hill, Bricklane of de Borough Market in Southwark.

Veel te zien

Naast winkelen kun je in Londen ook een bezoek brengen aan de wereldberoemde gebouwen zoals de Big Ben, Westminster Abbey, The Tower Bridge of Buckingham Palace. De wisseling van de wacht is daar een van de tradities die je gezien moet hebben. Voor een spectaculair uitzicht maak je een ritje in The London Eye, het reuzenrad van 135 meter hoog. Daarnaast kun je jezelf uren vergapen aan de drukte van de stad op het spectaculaire Piccadilly Circus of het prachtige Trafalgar Square.

Musea

Londen heeft met zo’n twintig musea een aantal van ‘s werelds beroemdste musea binnen de stadsgrenzen. Zoals The British Museum wat alleen door het prachtige gebouw al meer dan de moeite waard is, maar tussen de diversiteit van de meer dan 20.000 stukken kun je dagen verdwalen. Ook het Natural History Museam geniet wereldfaam met de tentoonstelling van prehistorische dieren en tentoonstellingen van de geschiedenis van onze planeet. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in The National Gallery, Tate Modern, Guildhall Art Gallery en Victoria and Albert Museum. Daarnaast heeft Londen nog veel kleine gespecialiseerde musea zoals het Charles Dickens Museum, de oude gevangenis The Clink, het Imperial War Museum, Science Museum en het Jewish Museum London.

Tips:

Via Booking.com kun je eenvoudig een taxi reserveren die je vanaf de luchthaven naar het hotel brengt v.v. De chauffeur wacht op je in de aankomsthal en de kosten zijn haast nog lager dan wanneer je ter plekke een taxi regelt of de trein naar het centrum neemt.
Boek bv. via getyourguide.nl vooraf excursies naar de Tower of Londen, St. Pauls Cathedral, the Londen Eye of naar Windsor. Denk eraan dat tickets voor de Londen Eye voor kinderen onder de 16 jaar alleen geldig zijn in combinatie met een ticket voor een volwassene. Vooraf je tickets boeken voor alle attrakties, gaat heel eenvoudig en je hoeft dan vrijwel niet in de wachtrij te staan. De wisseling van de wacht bij Buckingham Palace kun je ook heel goed zonder een excursie doen. Ga niet aan de voorkant staan maar aan de rechterzijkant voor het hek. Kom ruim op tijd voor de beste plek. Met een excursie ga je naar dezelfde plek dus zonde om een excursie te boeken.
Kijk hier voor meer informatie over de stad Londen
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen