Stoppen met roken met behulp van Zyban

stoppen met roken

In veel gevallen wordt het middel Bupropion (Zyban) voorgeschreven als extra steuntje bij het stoppen met roken. Voor ongeveer 30 procent van de gebruikers wordt dit middel als positief ervaren. Toch kent het product wel enkele vervelende bijwerkingen. Gebruikers krijgen last van een droge mond en hebben meer last van slaapproblemen. Naast deze bijwerkingen komen er enkele meldingen binnen van mensen die na het gebruik van dit middel een epileptische aanval kregen.

Uit een nader verklaard artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde blijkt dat bupropion bekend stond om mogelijke bijwerkingen als een epileptische aanval. Het middel is echter aangepast om ook als anti-rookmiddel te kunnen worden voorgeschreven.

Het medicijn heeft een lagere dosering dan de oorspronkelijke met daar omheen een speciale huls die ervoor moet zorgdragen dat het middel geleidelijk in het lichaam wordt opgenomen. Men vermoedt dan ook dat mensen die last kregen van een epileptische aanval, de pil kapot hebben gebeten of er op hebben gekauwd. De tablet moet in zijn geheel ineens worden doorgeslikt.

Bron: gezondheid.be

Aanbevolen artikelen