Dark Mode On / Off

Susteren. Wandelaars halen hun hart op

wandelen door het landschap rondom Susteren

Susteren in de provincie Limburg vinden we 7 kilometer ten Noord-Westen van Sittard. De gemeente Echt-Susteren is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan zowel Duitsland als België. Wanneer je een echte wandelaar bent dan kun je je hart ophalen in dit fraaie landschap. In één uur tijd kun je vanaf Duitsland via Susteren te voet naar België. De gunstige ligging tussen Zuid- en Midden Limburg lokt altijd weer veel recreanten en toeristen naar deze streek die ook wel de groene taille van Limburg wordt genoemd.

M/V Museum van de Vrouw, geschiedenis van de vrouw in Limburg vanaf ongeveer 1850

Naast een bezoek aan de prachtige markt zijn vooral ook de mooie oude panden er omheen een verrijking voor het dorp. In de gemeente Susteren aan de Plats 1 in Echt, is nog niet zolang het nieuwe museum M/V Museum van de Vrouw gevestigd. Hier kun je kennismaken met de geschiedenis van de vrouw in Limburg vanaf ongeveer 1850. Van héél nabij beleven de bezoekers sfeerbeelden en taferelen die velen zullen herkennen; uit eigen herinnering of omdat oma er vaak over vertelde. Over geloof, volksgeloof en bijgeloof. Over gebruiken, tradities en rituelen. Over de functie van de doofpot en de kerfstok. Wonen, mode en kleedgedrag en eet- en drinkcultuur komen eveneens prominent aan bod. Daarmee boeit het museum vrouwen én mannen, jong en oud, Limburgers en gasten van elders.

Het groene buitengebied van de gemeente Echt-Susteren heeft veel mooie wandel– en fietspaden. Het gebied nodigt zeker uit voor een dagje fietsen en natuurlijk afstappen bij één van de vele picknick plaatsen onderweg.

Bezienswaardigheden:

 • t Stift naast de Amelberga kerk
  Kasteel Eyckholt
  de Dieterdermolen
  typische Maasdalhoeves
  molens
  de Hommelhof

De VVV Zuid-Limburg kan je van dienst zijn met meer informatie, fiets- en wandelkaarten. (www.vvvzuidlimburg.nl)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen