Dark Mode On / Off

Thuiswerken doe je niet in pyjama

thuiswerk vereist discipline

Thuiswerken | Wees gemotiveerd en ga dag fris aan de slag

Je zult ze de kost moeten geven die de hele dag in hun onesie aan de keukentafel achter een laptop zitten. Dat werkt een ochtend, maar daarna komt de klad erin. Zorg ervoor dat je gemotiveerd en vooral fris aan de slag kunt.

Die onesie zit natuurlijk heerlijk, maar echt werk-gerelateerd is dit kledingstuk niet. Trek gewoon soepel zittende kleding aan, zorg voor een goede stoel en ga aan de slag.

Aan keukentafel of bureau

De laptoptas dames rits je open, je pakt er je computer uit en zet deze op de keukentafel, of liever nog, op een bureau in een andere kamer. Dat laatste is niet voor iedereen weggelegd, maar als je de mogelijkheid hebt is een rustige plek het beste.

Houd vast ritme aan

Pak een vast ritme om te werken. Start in de ochtend, neem regelmatig even pauze en stop aan het einde van de middag. Eigenlijk net als wanneer je op kantoor werkt. Natuurlijk is het mogelijk met tijden te schuiven, maar wees je er bewust van dat je productief moet blijven. Ga niet lanterfanten. Voor je het weet rommel je maar wat aan en daar heeft niemand iets aan. Je werkgever niet, maar jij zelf ook niet.

Vink taken af

Als je daar moeite mee hebt, is het handig een schema te maken. Een takenlijst, to-do lijst en ga zo maar door. Daar zijn allerlei hulpmiddelen voor. Alles om je te motiveren op een fijne en functionele manier aan de slag te gaan. In je handtas dames heb je vast nog wel ergens een notitieblok. Schrijf je taken uit, vink ze af. Dat werkt voor veel mensen fijn. Online zijn er ook programma’s beschikbaar die je kunnen helpen structureel te werken.

Stel grenzen

Wees duidelijk over wanneer je voor collega’s of anderen bereikbaar bent. Het gevaar zit ‘m erin dat je tot ’s avonds laat op een werk-app zit. Dat is niet de bedoeling.

Met andere woorden: stel je grenzen. Het is goed om gemotiveerd te zijn en te blijven.

Dat doe je vooral door structuur aan te houden en jezelf ook tegen te veel werken te beschermen.

Neem pauzes

Voor iedereen en zeker voor werkpaarden geldt: ga af en toe naar buiten. Dat is nog steeds mogelijk zolang je maar de juiste afstand houdt van andere mensen. Wie lekker aan het werk is, vergeet dat snel. Die dendert maar door. Dat kan soms voorkomen, maar dat moet je niet elke dag doen. Bovendien is het beter voor je concentratie en werklust om pauzes in te lassen. Pak je handtas en ga er even op uit.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.