Dark Mode On / Off

Thuiswerken | Inzicht in je prioriteiten 

Thuiswerken | Inzicht in je prioriteiten 

Werk je thuis en merk je dat dat moeilijker begint te worden? Dan heb je waarschijnlijk last van dat de zon wat minder schijnt. In de avond (of overdag) ga je wat minder naar buiten waardoor de kans groot is de grenzen tussen privé en werk ook aan het vervagen zijn.

Hoe hou je alles ook in de donkere winter in evenwicht en hoe zorg je dat het werk niet stiekem steeds meer door gaat lopen in je privéleven? Inzicht in hoe je brein reageert op thuiswerken en prioriteiten leren stellen, kan je daarbij helpen.

Inzicht in je tijd

Zit je in een commercieel bedrijf dan ben je vast ‘opgegroeid’ met de term ‘tijd is geld’. Maar tijd is nog veel meer. Te weinig tijd betekent stress. Het betekent dat je dingen opzij gaat schuiven. Dat kan in je werk maar nu ook makkelijk in je privéleven. Besteed je (te) veel tijd aan je werk, dan gaat dat ten koste van iets anders. Je gezin bijvoorbeeld of je sport of hobby. Of in het algemeen ten koste van jezelf. Leren hoe je je tijd goed in kunt delen en prioriteiten stellen is dan belangrijk. Belangrijk omdat het er voor zorgt dat jij kunt blijven functioneren.

Ook als je veel onderbrekingen en adhoc-taken hebt, is het leren omgaan met je tijd en meer overzicht en structuur in je werk en werkdag creëren belangrijk. Met een time management training leer je hoe je weer ‘de baas’ kunt worden over alle e-mails, taken, prikkels en informatie in jouw werk. Dat betekent meer structuur en een betere tijdverdeling.

Thuiswerken is anders

We hebben niet geleerd dat thuiswerken anders is dan op kantoor. Er zijn andere ‘verleidingen’ waardoor je afgeleid worden. En hoewel het ook weer fijn is dat je nu tussendoor even de wasmachine aan kunt zetten, dat je de postbode ziet met post voor jou, duurt het waarschijnlijk wel langer om die ene opdracht af te krijgen. Leren hoe je een goede structuur kunt aanhouden en hoe je concentratielekken kunt dichten, geeft je dan meer rust en focus waardoor weer de tijd hebt om tussen de middag dat rondje te gaan lopen. En dat geeft dan ook weer energie.

Stress verlagend

Een cursus of workshop die betrekking heeft op het thuiswerken, leert je hoe je brein reageert op het thuiswerken. Die inzichten en kennis geven je de macht om zelf je keuzes te maken zonder dat je onbewust geleid wordt. Daardoor kun je dan weer makkelijker schakelen tussen werk en privé waardoor je met een voldaan gevoel je werkdag kunt afsluiten. Dat is niet alleen praktisch maar ook erg stress verlagend en dus gezond.

Een time management cursus kun je alleen doen maar ook als team. Net als diverse andere workshops zoals ‘Vol focus en energie de dag door’, ‘iedere dag je inbox leeg’, ‘afleiding de baas’, ‘prioriteiten stellen’ of  ‘alles in 1x goed’. Ook leuk als team ‘uitje’ om het jaar weer goed te beginnen (in plaats van de nieuwjaarsborrel of het ontbijt).

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen