Dark Mode On / Off

Thule Fietsendrager

fietsen op trekhaak

Sinds de opkomst van de elektrische fiets is fietsen als hobby en weekendactiviteit populairder als nooit tevoren. Het is heerlijk om tijdens een zonnige dag met je vrienden een mooie fietsroute uit te stippelen en de omgeving te verkennen. Neem je graag je fiets mee op reis of ontdek je liefst elk hoekje van het land? Dan is het handig om je fiets mee te nemen op je wagen met behulp van een fietsendrager. Thule heeft een ruim assortiment aan fietsendragers zodat jij het juiste toestel kunt vinden voor jouw doel! Bekijk de top 5 beste Thule fietsendragers als je er direct eentje wilt kopen en geen tijd hebt om te vergelijken.

Welke Thule fietsendragers zijn er?

De fietsendragers van Thule kunnen in vier grote groepen worden onderverdeeld. Afhankelijk van het type wagen dat je hebt, het aantal fietsen dat je wilt vervoeren én de manier van vervoeren kan je uit verschillende modellen kiezen, namelijk:

  • Hangende fietsendragers voor op de trekhaak: makkelijk te monteren indien de auto beschikt over een trekhaak. In dit type fietsendrager hangt de fiets met zijn buis en stuur vastgemaakt aan het toestel. Modellen vanaf één fiets tot maximaal vijf fietsen. Hoge draagkracht. Beter geschikt voor fietsen van het lichtere type. Ideaal voor uitstapjes met het hele gezin!
  • Fietsendragers met een platform voor op de trekhaak: op een fietsdrager met platform wordt de fiets van onderen ondersteund. Deze fietsdragers laten toe om één tot vier fietsen te vervoeren op je wagen. Dit type fietsendrager is beter geschikt voor het ondersteunen van elektrische fietsen daar zij een grotere draagkracht hebben. Fiets makkelijk op en af te nemen.
  • Kofferfietsendragers: Voor wie niet beschikt over een trekhaak bestaat er een vlot te monteren kofferfietsendrager. Deze wordt met zachte klikhaken en spanbanden aan de koffer vastgemaakt. De draagkracht is iets lichter, maar er kunnen toch makkelijk één tot drie fietsen worden gemonteerd. Geschikt voor auto’s met een grote kofferklep zoals breaks.
  • Dakdragers: dé fietsendrager voor wie niet houdt van vermindering van het rijzicht of steeds makkelijk de koffer wenst te bereiken. Geschikt voor elektrische fietsen als gewone fietsen. Kan van één tot vier fietsen makkelijk vervoeren.

De voordelen van een Thule fietsendrager

Thule heeft een jarenlange ervaring in het bouwen van fietsendragers en toebehoren. Het bedrijf steekt veel tijd en energie in onderzoek en vernieuwing van hun fietsendragers om steeds de beste kwaliteit aan zijn klanten te bieden. Thule fietsendragers zijn ontwikkeld om het gebruiksgemak van de klant te verhogen. Makkelijk monteerbare fietsdragers met een hoge draagkracht. Daarnaast beschikken de Thule fietsdragers over oplossingen tegen diefstal zodat je niet telkens jouw fietsenrek hoeft te demonteren.

Waar op te letten


Bedenk hoeveel fietsen je maximaal wenst mee te nemen en zorg dat je het totaalgewicht kent. Sportieve fietsen zijn vaak veel lichter en vragen daarom ook niet het zwaarste model qua fietsendrager. Thule voorziet steeds de mogelijkheid om de maximale capaciteit van de fietsdrager makkelijk terug te vinden.

Naast het gewicht is ook het doel van je aankoop belangrijk. Wie alle gezinsfietsen wil meenemen op reis zal eerder een Thule fietsendrager voor op het dak of met platform kiezen. Ga je meestal in je eentje mountainbiken en wil je een snelle oplossing om je fiets overal mee naartoe te nemen? Dan zijn de lichtere, hangende Thule fietsdragers perfect voor dit doel!

Waar kan ik een Thule fietsendrager kopen?

Het merk Thule is een begrip in de fietsenwereld. Je kunt je fietsendragers daarom aankopen bij zowel particuliere verkopers, voor wie wat extra advies wenst bij de aankoop. Liever snel en vlot aan huis geleverd? Ga dan op zoek bij gespecialiseerde websites voor fietsen en toebehoren voor jouw ideale Thule fietsendrager.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen