Dark Mode On / Off

Tien tips voor het opschonen van je computer

tips opschonen pc

Computer opschonen | Het komt de snelheid ten goede

Tip 1: Verklein prullenbak

Maak de schijfruimte die de prullenbak mag innemen, standaard ingesteld op zo’n 10%, kleiner. Voor de snelheid van je systeem geldt: hoe kleiner hoe beter. Nadeel is wel dat een kleine prullenbak de kans dat je later iets terug kunt halen wat je per ongeluk gewist hebt, verkleint.

Tip 2: Gebruik geen overbodige bureaublad opmaak

Vermijd screensavers, extra klokken of de buienradar op je desktop. Dit kost allemaal geheugenruimte en snelheid. Om de pc zo snel mogelijk te houden, kun je het beste het aantal programma’s dat op de achtergrond mee draait zoveel mogelijk beperken.

Tip 3: Laat zo min mogelijk programma’s automatisch opstarten

Beperk het aantal programma’s dat zichzelf opstart bij het aanzetten van de pc.

Tip 4: Defragmenteren van je harde schijf

Defragmenteer regelmatig je harde schijf, daarvan wordt je pc een stuk sneller.

Tip 5: Verwijder programma’s die je niet gebruikt

Veelal staat er software op je pc die je niet meer gebruikt. Vraag van softwareprogramma’s op de pc een lijst op en bekijk deze kritisch. Verwijder software die je niet meer nodig hebt.

Tip 6: Breng je PC- beveiliging op orde

Stel een goede PC-beveiliging in waardoor je ongewenste programma’s en bestanden buiten de deur houdt. Hierdoor wordt je computer absoluut niet trager en je hebt minder kans op vastlopen van je pc.

Tip 7: Verwijder tijdelijke bestanden

Schoon regelmatig je tijdelijke bestanden op je pc op, waardoor je zorgt dat je meer ruimte hebt op je harde schijf. Hierdoor hoeft je computer dus minder hard te werken.

Tip 8: Maak je toetsenbord schoon

Toetsenborden zitten vol viezigheid en bacteriën. Met speciale reinigingsmiddelen voor glas die geen alcohol of ammonia bevatten kun je ze goed reinigen. De meeste computerwinkels verkopen ook speciale reinigingsmiddelen voor het schoonmaken het toetsenbord.

Tip 9: Maak uw muis schoon

Het je nog een muis met een balletje? Maak het klepje aan de onderkant open en verwijder het balletje. Spoel het balletje af en droog het goed. Met een pincet kun je het stof van de rolletjes in de muis verwijderen.

Tip 10: Maak uw beeldscherm schoon

Voor het schoonmaken van je beeldscherm, meestal vol vet en stof, kun je het beste reinigingsmiddelen voor glas gebruiken die geen alcohol of ammoniak bevatten.

Bron: nationalecomputeropschoondag.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.