Tijd voor het gazon

Licht en lucht, dat is nodig voor een mooi gazon

Het is weer tijd om even flink aandacht te besteden aan ons gazon. Het gras heeft weer licht en lucht nodig om er deze zomer weer te kunnen genieten van een mooi strak gazonnetje. De bladeren moeten eraf gehaald worden en het mos moet er uit. Het mos kun je verwijderen door het gebruik van een verticuteerhark. Het is niet één van de gemakkelijkste karweitjes en als je er tegen op ziet kun je ook een verticuteermachine huren. Na het verticuteren denk je misschien toe te zijn aan een kunststof grasmat vanwege alle zwarte gaten en strepen maar dit trekt weer bij.

Strooi na het beluchten van de grasmat een goede organische meststof die geleidelijk werkzame stoffen afgeeft, over de grasmat en meestal zie je de gaten dan vanzelf weer dichttrekken. Zijn er echt kale plekken waar geen gras meer zit, dan kun je een beetje gaan bijzaaien. Gooi op die plekken eerst een dun laagje potgrond en houd het goed vochtig.

Zorg dat er de eerste tijd niet over heen wordt gelopen. ook niet door kinderen of dieren. Om dat te voorkomen kun je op die plekken wat satéprikkers in de grond steken. Na deze gedane arbeid kun je zeker de komende zomer weer genieten van een perfect gazon.

Aanbevolen artikelen