Dark Mode On / Off

Tips ter voorkoming van reizigersdiarree

Reizigersdiarree te voorkomen door goede hygiene
Reizigersdiarree | Neem het volgende in acht.
Was na het toiletgebruik uw handen en ook voor elke maaltijd.
Pas op met kraanwater, ook voor het tandenpoetsen.
Wees voorzichtig met verse vruchtensappen en cocktails met ijsblokjes.
Drink alleen water dat is gekookt of uit verzegelde flessen komtIJsklontjes zijn vaak gemaakt van besmet water, wees hier attent op.
Eet alleen gerechten die heet op tafel komen en vers zijn.
Het beste is alleen producten te drinken die uit een flesje of blikje komen.

Vermijd onvoldoende verhit voedsel, vooral vlees, kip en vis.
Eet geen schepijs maar alleen verpakt ijs. Voorzichtig met rauwkost en sla het kan afgespoeld zijn met besmet water. Schil eerst al het fruit voor u het eet. Ontkomt u niet aan reizigersdiarree dan is het belangrijkste risico, voorkomen van uitdroging vooral bij jonge kinderen. Het is verstandig dan ORS te nemen. Een kant en klaar mengsel van suiker en zouten dat opgelost in water daarna kan worden opgedronken. Gebruik ook dan gekookt water of water uit de fles. Voor kinderen is het verkrijgbaar met een smaakje. ORS is zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Goede hygiene is het allerbelangrijkste, vooral bij voedsel en drinkwater. Zo kunt u veel ellende voorkomen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.