Dark Mode On / Off

Tips voor toekomstproof badkamer

badkamer

Iedereen heeft iets anders voor ogen wanneer het over toekomstproof badkamers gaat. Want gaat het dan om het aanpassen van een badkamer voor later, als we oud en niet meer zo goed ter been zijn, of gaat het erom dat we de badkamer duurzamer inrichten met het oog op milieu en minder energieverbruik? Zeker de jongere mensen gaan eerder voor een duurzame en toch comfortabele badkamer. Oudere mensen zullen ook gaan voor duurzaam en comfortabel, maar bovendien voor een badkamer die ook veilig te gebruiken is als ze ouder worden. In dit artikel vind je een aantal tips voor zowel een duurzame, comfortabele als veilige badkamer. 

Duurzame oplossingen

In de badkamer speelt ook duurzaamheid een grote rol. Want als je ergens op energie kunt bezuinigen is het wel de badkamer. Een bad verbruikt meer water dan een, niet te lange, douchebeurt. Er zijn gelukkig steeds meer waterbesparende technieken bij toilet, douche en kraan mogelijk. Zo bestaan er ingenieuze spoeltechnieken waardoor je minder water nodig hebt om een toilet door te spoelen. De douche-, thermostaat- en wastafelkranen worden geleverd met doorstroombegrenzers en -technieken waar aan het water lucht wordt toegevoegd. Je kunt ook op toiletpapier bezuinigen door een douchetoilet aan te schaffen. 

Badkamer inspiratie

Het inrichten van een badkamer is leuk, maar er komt wel wat bij kijken. Een badkamer is meer dan alleen een ruimte om te douchen of je tanden te poetsen. Je wilt er in kunnen relaxen of je er in elk geval even kunnen ontspannen. Iedereen heeft zo zijn eigen idee van de ideale badkamer, maar is dat wel realiseerbaar bij jouw thuis? En is iedereen bij jou thuis

het met elkaar eens over wel of geen bad? Daarvoor kun je wel wat badkamer inspiratie gebruiken. Hier kun je alles lezen over badkamers, nieuwe badkamer producten, slimme indelingen of de nieuwste snufjes. Je vindt hier zelfs een moodboard waar je alles wat jij, maar ook jouw familie mooi vindt, op kunt plaatsen. Zo krijg je toch een goed beeld van jullie smaak en hoe jouw of jullie ideale badkamer eruit ziet.

Zaken waar je rekening mee kunt houden voor een toekomstproof badkamer

Zorg voor voldoende loopruimte zodat je optimale bewegingsruimte hebt bij het aankleden. Je kunt het hangtoilet bijvoorbeeld wat hoger plaatsen, zodat het opstaan makkelijker gaat. Dat is comfortabeler, zeker als je wat ouder wordt. Een inloopdouche is ook comfortabeler als je ouder wordt, maar ook als je jonge kinderen hebt omdat je die dan makkelijker kunt helpen bij het douchen. Vermijd het plaatsen van drempels zodat je hier niet over kunt struikelen en gebruik antisliptegels tegen uitglijden. Dit zorgt voor meer veiligheid. Welke keuze je ook maakt, bad of douche, zorg ervoor dat je waterbesparende producten aanschaft zodat je ook daadwerkelijk bespaard op energie. 


Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.