Dark Mode On / Off

Toename brandwonden door sfeerhaarden

Ernstige brandwonden door bijvullen openhaard met bio-ethanol

De Brandwonden Stichting ziet een forse toename van het aantal brandwonden, met name door het gebruik van bio-ethanol. Deze vloeistof wordt gebruikt om sfeerhaarden- en lichtjes te laten branden.

In veel woningen die niet over een afvoer voor de openhaard beschikken zie je tegenwoordig toch een mooi brandende sfeerhaard staan. Deze worden meestal voorzien van potjes gevuld met bio-ethanol. De ongelukken doen zich voor wanneer het potje is uitgebrand en opnieuw wordt bijgevuld.Door het nog hete potje bij te vullen kan een steekvlam ontstaan die tot gevolg heeft dat een bewoner soms wel tweede- of derdegraads brandwonden oploopt. De gel waarmee wordt bijgevuld blijft aan de huid vastplakken en veroorzaakt ernstige brandwonden.

De Brandwonden Stichting meldt dat er het laatste halfjaar al 50 mensen in Brandwondencentra zijn opgenomen met zware brandwonden. Voordat men wil gaan bijvullen met nieuwe gel is het zaak om goed op te letten of het lege reservoir wel goed is afgekoeld.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen