Dark Mode On / Off

Toscane, schitterende middeleeuwse stadjes en natuur

Toscane, Italië op zijn mooist

Italië staat bekend om het lekkere eten, mooie natuur en heerlijke stranden. Een regio in Italië die zeker de moeite waard is om een keer te bezoeken is Toscane. Toscane ligt in centraal Italië en neemt ongeveer 7,5 procent van Italië in beslag. Dit is de vijfde grootste regio van Italië. In Toscane vind je schitterende middeleeuwse stadjes, heuvels, olijfbomen en wijnranken. Wandelend door het Toscaanse landschap waan je je in een paradijs.

Florence: schoonheid en cultuur

Eén van de bekendste stadjes in Toscane is Florence. Florence heeft veel bijzondere bezienswaardigheden. De Ponte Vecchio is de bekendste brug in Florence. Wat deze brug zo speciaal maakt zijn de winkeltjes die op de brug zijn gevestigd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden alle bruggen in Florence vernield, behalve de Ponte Vecchio. Wel was de toegang geblokkeerd door de ingestorte gebouwen.

Wanneer je Florence bezoekt, mag je zeker niet vergeten Piazza della Signoria te bezoeken. Dit is het belangrijkste plein van Florence, waar tevens allerlei bezienswaardigheden te vinden zijn. Het plein werd aan het einde van de 13e eeuw gebouwd en is L-vormig. Bezienswaardigheden die aan het plein te vinden zijn, zijn onder andere het paleis Uffizi, de Neptunusfontein en het Ruiterstandbeeld.

De bekendste toren van Italië

Een andere trekpleister is de toren van Pisa. Deze toren is het beroemdste monument van Pisa. Gelijk aan het begin van de bouw werd de toren al scheef gebouwd. De eerste verdiepingen waren scheef gebouwd en dit bleek niet meer hersteld te kunnen worden. De toren van Pisa is zelfs een tijdje gesloten, vanwege veiligheidsredenen. In 2008 vond de laatste renovatie plaats en sindsdien is hij veilig verklaard.

Ben je een echte kunstliefhebber? Dan mag een bezoek aan één van de bekendste beeldhouwwerken aller tijden niet ontbreken. De David van Michelangelo is tussen 1501 en 1504 ontstaan en bevindt zich in de Galleria dell’Accademia. Het beeld is gemaakt van marmer en 5,17 meter hoog. Het beeld stelt het Bijbelse figuur David voor, terwijl hij van plan is de reus Goliath aan te vallen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.