Dark Mode On / Off

Tuinaanleg, gaat niet over rozen

tuin aanleggen niet zo eenvoudig

Tuinaanleg is niet zo eenvoudig als je denkt maar resultaat zal er zijn

De aanleg van een tuin is niet zo’n eenvoudig karweitje als men soms denkt. Koop je een nieuwe woning dan moet de gehele tuin nog worden aangelegd maar ook wanneer je een bestaande woning koopt, moet er vaak nog heel wat aan de tuin gebeuren. Realiseer je ook dat een tuin aanleggen behoorlijk wat geld kan gaan kosten. Na het nodige grondwerk, opbrengen van goede grond, terras en betegelen, komt er een fiks bedrag bij aan planten, bomen en struiken, al naar gelang je zelf wilt uiteraard.

Normaal gespoken wordt voor tuinaanleg gemiddeld een bedrag genomen van 10% van de koopsom. Het gaat al gauw over bedragen van ongeveer 100 tot 150 euro per vierkante meter. Het hangt er natuurlijk veel van af wat je zoal zelf kunt doen aan de aanleg of het voorwerk. Het is wel raadzaam om te zorgen voor een goede basis, wil je over enkele jaren niet alles overnieuw moeten doen. Laat, of maak zelf een schets, en verwerk daarin je wensen en verlangens. Denk eraan dat de tuin één geheel moet zijn met de woning.

Let op de stand van de zon, wil je graag ’s middags of misschien juist ’s avonds genieten van een zonnetje? Hou hier rekening mee, waar je het terras wilt hebben. Een tuin is zeer persoonlijk en doe het op de manier zoals je het zlf graag wilt hebben. Neem een goed advies door een tuinontwerper zeker ter harte. Als je jarenlang plezier aan je tuin beleeft dan is het ook een bepaalde investering waard geweest.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen