Dark Mode On / Off

Tuinieren loopt in de papieren

Kosten tuinonderhoud kunnen flink oplopen

Kosten tuinonderhoud kunnen flink oplopen

Tuinieren is een mooie maar over het algemeen best een kostbare hobby. Het vullen van de borders en de potten voor een vrolijk aanzien kost toch iedere keer opnieuw weer een flinke duit. Natuurlijk kun je het zo duur maken als je zelf wilt maar wanneer je ook maar een beetje de trends wilt volgen loopt het flink in de papieren.

In het eerste halfjaar van 2008 hebben we samen maar liefst € 1.64 miljard uitgegeven aan tuinspullen. Vergeleken met dezelfde periode in 2007 was dat € 16 miljoen meer. Dit blijkt uit berekeningen van marktonderzoeker GfK.

Het meeste geld is uitgegeven aan kamerplanten en éénjarige tuinplanten. Ook de uitgaven aan potten en vazen zijn flink gegroeid. Tegenwoordig worden veel tuinspullen gekocht bij de bouwmarkten waardoor zij een flink deel van de inkomsten afsnoepen van de tuincentra.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen