Dark Mode On / Off

Tuintips April

Tuintips April

Tuintips April | De eerste vaste planten laten zich voorzichtig zien.

Lente! Zo langzamerhand kunnen we weer aan der slag in de tuin. De bloeiende bollen geven de tuin kleur en heel voorzichtig zien we ook de eerste vaste planten weer tot leven komen.

Algemeen tuinonderhoud

Het nodige onkruid moet verwijderd worden. Let hierbij wel op dat je niet ook per abuis de zaailingen van vorig jaar weghaalt. Soms zijn heesters, rozen op stam en jonge bomen vastgemaakt aan een steunpaal. Controleer of ze nog voldoende ruimte krijgen om te kunnen groeien. Blijft het iets langere tijd droog, en ook wanneer het nog licht vriest, dan moet de jonge aanplant met enige regelmaat water hebben. Bloeiende bollen kun je een steuntje geven zodat ze niet omvallen. De uitgebloeide bloemen van de bollen moeten verwijderd worden. Rozen houden van wat extra (koe) mest en ook in de plantenborders mag wat vochtige turf, stalmest of compost.

Planten poten

Het is nu de juiste tijd om groenblijvende of bladverliezende planten te poten. Planten in een pot, de zogenaamde containerplanten, kunnen het hele jaar door worden gepoot. Welke soorten kun je nu planten? Alle zomerbloeiende bollen, heesters en rozen mogen nu de grond in. Ook eénjarigen kunnen nu buiten in de volle grond worden gezaaid.

Gazon

Een mooi gazon vereist veel onderhoud. De lelijke plekken die er zijn moet je verwijdeen en opnieuw gaan inzaaien. Een sneller resultaat krijg je met plaggen. Om mos te bestrijden zal het gazon geverticuteerd moeten worden. Doe dit alleen als het gazon droog is.

De kuipplanten die deze winter binnen hebben gestaan mogen weer naar buiten maar laat ze wel even rustig wennen aan de buiten temperatuur. Niet gelijk in de volle zon zetten.

Om weer optimaal te kunnen genieten van een mooie bloeiende tuin maken we ook het terras weer schoon en geven we de tuinmeubelen even een goede opfrisbeurt. Laat dan de zomer maar beginnen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen