Dark Mode On / Off

Tuintips augustus

Tuintips voor de maand augustus | Onderhoud van de tuin

Augustus is een waar tuinfeest van kleuren en geuren. Maak van balkon, tuin of terras een extra woonkamer zodat je op warme zomeravonden nog heerlijk buiten kunt genieten.

Ook in augustus moet er werk worden verricht in de tuin. Kies hiervoor één van de iets minder mooie dagen. Door de planten in tuin, bakken en kuipen goed bij de te houden blijft alles langer mooi en bloeien de planten veel uitbundiger.

Tuin algemeen

In deze vaak warme maand moet er regelmatig worden gesproeid en water gegeven. De grond nooit kurkdroog laten worden. Geef planten in bakken en kuipen nooit teveel water, dan gaan de wortels rotten. Zorg dat in bakken en kuipen een goede waterafvoer is zodat het teveel kan weglopen.

‘S’ochtends vroeg of ‘s avonds zijn de beste tijden om water te geven. Water geven overdag kan brandplekken veroorzaken, ook verdampt veel water direct.

Sproei niet vaker dan 2 keer per week.

Verwijder onkruid tussen de tegels.

Verwijder uitgebloeide bloemen, de plant zal hierdoor langer bloeien.

Uitgebloeide rozen uit de plant verwijderen. Als er zaden worden gevormd (de zgn rozenbottels) put dat de plant uit. Dit gaat ten koste van de bloei. Geef regelmatig wat rozenmest.

Planten die hoog opgroeien opbinden. Windvlagen en harde regenbuien kunnen schade aanbrengen als je dit niet doet. Hiervoor zijn speciale steunrekjes te koop

Van juli tot september kunnen de najaarsbloeiende bollen worden geplant. Containerplanten kunnen het hele jaar door worden geplant.

Ook voorjaarsbloeiende bollen en knollen kunnen nu al de grond in.

Bron: Bakker

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen