Dark Mode On / Off

Uitwaaien en genieten op Texel altijd een belevenis.

genieten op Texel

Vanuit Den Helder, met of zonder auto, naar Texel. Het is, vooral ook voor kinderen, altijd weer een belevenis. Het aantal bezoekers aan onze wadden-eilanden is de laatste jaren enigszins teruggelopen maar wellicht is dat een kortdurend verschijnsel. Texel is een bezoek dan ook meer dan waard. Na zo’n twintig minuten met de boot kom je aan in t Horntje.

Begin in Den Burg, alwaar ook de VVV is gevestigd. Een dorp met een kleine 7000 inwoners en erg gezellig om er eens doorheen te lopen. Ga je niet alleen voor het strand dan is er nog genoeg om eens te bekijken. De populairste stranden liggen overigens bij Den Hoorn en De Koog, waar ook de gezellige strandpaviljoens zijn. Van Texel is bekend dat er statistisch gezien de minste neerslag van ons land valt. Toch, als je te maken hebt met wat minder mooi weer, zijn er ook nog musea te bezoeken waarvan Ecomare, misschien wel de bekendste is. Ooit begonnen als opvang voor vogels en zeehonden maar inmiddels uitgegroeid tot een zeer bekende bezienswaardigheid. In het museale gedeelte doe je veel kennis op over het ontstaan van het eiland en over de enorme variëteit aan vogels dat Texel kent.

Van daaruit kun je door naar De Slufter waar anderhalve eeuw geleden de duinenrij doorbrak, tijden s een zware storm. Bij vloed komt hier dagelijks zout water binnen. Een bezoek aan Oosterend en Oudeschild moet ook op het programma staan. Texel heeft 13.000 inwoners en 120 km aan fietspaden. Info over afvaarten vanaf Den Helder en prijzen:

www.teso.nl (0222-369691)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.