Vaar-mogelijkheden voor rolstoelers

Vaar-mogelijkheden voor rolstoelers

Ook mensen die gebonden zijn aan een rolstoel kunnen nu heerlijk een dag gaan varen met vrienden of familie.

Ook mensen die gebonden zijn aan een rolstoel kunnen nu heerlijk een dag gaan varen met vrienden of familie. In Harderwijk heeft de pas opgerichte ’Stichting Varen voor Allemaal’ de beschikking over 4 pontonboten die zeer stabiel zijn en geschikt gemaakt zijn voor rolstoelers.

De rolstoelen kunnen gemakkelijk aan boord worden gereden en op iedere boot is plaats voor zes rolstoelen en in totaal twaalf opvarenden.De stichting streeft ernaar dat rolstoelers de boot gratis kunnen huren. Komt er een groep waaronder één rolstoelgebruiker dan wordt de helft van het bedrag gerekend. Het is voor rolstoelers ook een beleving als ze eens een keertje vanaf de boot een dagje Sneekweek of zeilwedstrijden kunnen bijwonen. Gezien vanaf het water is dat toch een heel andere belevenis.

De boten worden verhuurd vanuit de Harderhaven in Harderwijk. Van daaruit zijn er al direct mooie vaartochten te maken in de omgeving. De stichting hoopt dat bedrijven en organisaties de boten willen gaan sponsoren zodat het voor rolstoelgebruikers gratis toegangelijk blijft. Om de kosten te dekken kunnen ook valide mensen de boten voorlopig huren. De huurprijs per dag is 185,= euro.

Meer info: www.varenvoorallemaal.nl

Aanbevolen artikelen