Dark Mode On / Off

Vaderdag komt er weer aan

Vaderdag | Welgestelde vaders verwachten niks van de kinderen.

Zondag Vaderdag

Welgestelde vaders verwachten niks van de kinderen.

Zondag is het weer Vaderdag . Maar vaders uit de hogere welstandsklasse verwachten geen cadeau van hun kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau De Vos & Jansen in opdracht van YourGift Cards. (2008- www.yourgift.nl)

Mannen uit de lagere welstandklassen daarentegen hebben hogere verwachtingen. Bijna de helft van deze groep verwacht een cadeau voor vaderdag te krijgen tegen 20 procent uit de hogere welstandklasse. De keuze voor een cadeau zal voor de kinderen niet eenvoudig worden.

Moeilijk kiezen

Vaders hebben namelijk geen uitgesproken voorkeur. Slechts 20 procent van de vaders weet wat zij willen hebben. Bloemen, etenswaren, wijn of kleding scoren in ieder geval niet al te hoog voor vader. Voor deze cadeaus heeft vader een ruime vijf over.

Elektronica, boeken, Cd’s en DVD’s krijgen wel een ruime voldoende. Evenals cadeaubonnen/giftcards. Simpelweg omdat vader dan zijn eigen keuze kan bepalen en niet terug hoeft om te ruilen. Of erger nog: het cadeau in een kast verdwijnt en er nooit meer uitkomt.

Het onderzoek legt ook nog andere leuke feitjes over cadeaus bloot. Zo waarderen vrouwen een weekendje weg met hun partner beduidend beter dan andersom.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.