Dark Mode On / Off

Vakantie dicht bij huis? Ontdek België!

De Ardennen

Soms komt het beter uit om wat dichter bij huis op vakantie te gaan. Als je kinderen hebt bijvoorbeeld of wanneer je niet zo lang vrij kunt krijgen van je werk. Gelukkig zijn er genoeg bestemmingen die niet zo heel ver zijn en waar je toch optimaal van je vakantie kunt genieten. Een voorbeeld hiervan is België; onze zuiderburen hebben genoeg plekken waar je veel kunt ontdekken. In deze blog geven we je een aantal voorbeelden van vakantiebestemmingen in België die zeker de moeite waard zijn!

1.      Brugge

De Vlaamse stad Brugge is al heel lang een van de populairste bestemmingen in België. Niet zo gek, want de stad heeft door de vele oude huisjes en grachten met bruggetjes een erg pittoreske en romantische uitstraling. Er is ook genoeg te doen: je kunt een rondvaart maken over de grachten, de Belfort Toren beklimmen of het Arentshof bezichtigen. Daarnaast vind je er natuurlijk veel gezellige restaurantjes en leuke terrassen.

2.      Antwerpen

Houd je meer van grotere steden? Dan zal Antwerpen je zeker bevallen. De stad is dan ook uitermate geschikt voor een veelzijdige citytrip. Tijdens je citytrip kun je onder andere cultuur snuiven door het Museum aan de Stroom en het Rubenshuis te bezichtigen of door prachtige gebouwen zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het populaire plein de Grote Markt te bezoeken. Ben je een echte liefhebber van shoppen? Dan mag je de populaire winkelstraat Meir niet overslaan!

3.      Brussel

Vakantie dicht bij huis? Ontdek België!

Ook de hoofdstad is een van de hoogtepunten van België. Hier vind je onder andere meer dan tachtig musea, mooie wandelroutes en natuurlijk het wereldberoemde Manneken Pis. Daar komt bij dat Brussel erg makkelijk te bereiken is. Zo is de stad vanaf Amsterdam met de Intercity Brussel van de NS in minder dan drie uur te bereiken. Boek een hotel in Brussel en geniet van de rijke historie en cultuur van deze oude stad.

4.      Ardennen

Houd je meer van een natuurvakantie? Overweeg dan eens een vakantie naar de Ardennen. Dit is een natuurgebied dat zich uitstrekt over het zuidoosten van België. Het gebied kenmerkt zich door hoge bergen, diepe dalen en meanderende rivieren. Mensen gaan hier daarom graag naartoe om outdoor activiteiten te doen zoals wandelen, fietsen, kanoën en klimmen. Deze bestemming is niet alleen geschikt voor actieve vakanties, je kunt er ook heerlijk tot rust komen met je gezin. Het gebied is ingespeeld op gezinnen en heeft daarom genoeg accommodaties voor families met kleine kinderen.

Op zoek naar andere Vlaamse steden voor een citytrip? Ook Gent, Leuven, Bergen en Luik zijn echte aanraders!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.