Dark Mode On / Off

Veel overgewicht, toch heeft 2 procent ondergewicht

aanzienlijk aantal Nederlanders heeft ondergewicht

Er wordt veel aandacht besteed aan overgewicht, toch heeft nog 2% van de Nederlanders te kampen met ondergewicht.

Bij een BMI lager dan 18,5 is er sprake van een te laag gewicht. Voor ouderen is deze grens 20.

Juist bij ouderen is het dan van belang er een paar kilo bij te krijgen. Als de gezondheid van een oudere terug loopt of als een oudere ziek wordt, verliest deze snel gewicht. Is het gewicht toch al te laag dan leidt dit snel tot problemen.

De meest voorkomende oorzaken van ondergewicht zijn het binnen krijgen van te weinig calorieën, een te snel werkende stofwisseling (dit komt bij ouderen niet zo vaak voor) of een verkeerd voedingspatroon (te haastig, te onregelmatig of helemaal niet eten).

Daarom wordt ouderen met een te laag gewicht aangeraden geen magere producten te gebruiken en wat vettere jus te nemen bij de warme maaltijd.

Omdat ouderen vaak niet zoveel eten kunnen ook tussendoortjes zorgen dat het gewicht wat toeneemt.

Bron: Plus Magazine

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.