Dark Mode On / Off

Veel werk in de moes / volkstuin

veel werk in de moestuin

Een volkstuin is vooral om lekker buiten bezig te zijn

Nog eventjes en dan begint voor velen weer het werk in de moestuin. Het houden van een moestuin is zeker niet alleen om daar geld mee te kunnen verdienen, want gereedschap en wat er ieder jaar nodig is aan zaai- en pootgoed, plantjes, mest en andere bodemverrijkers kost een aardig centje. Dan nog niet eens meegerekend hoeveel uren werk je er aan moet besteden of dat ook de oogst nog kan mislukken. Een moestuin moet je zien als liefhebberij en om lekker buiten bezig te zijn.

Meestal beginnen de voorbereidingen voor de moestuin in maart, als de vorst uit de grond is. Bestaat de moestuin meer uit zware kleigrond dan wordt deze in het najaar omgespit. Het is altijd van belang om wel een soort plan te hebben, waar je de groenten en kruiden wilt hebben. Het omspitten van de tuin is niet het meest gemakkelijke klusje. Tijdens het omspitten wordt ook de mest toegevoegd. Elke moestuin heeft ook kalk nodig. Is deze klus geklaard dan kan begonnen worden met zaaien en poten. Een beetje kou is voor sommige groente als, spinazie, tuinboontjes en onder meer radijs niet erg. Deze kan daar wel tegen.

an het eind van de maand kunnen de wortelen, plantuien en vroege aardappelen de grond in. Wacht niet te lang met het kopen van het zaai- en pootgoed want dat is nog wel een keer uitverkocht. Eénmaal alles in de grond? Dan is het wachten op het moment dat de kleine zaadjes zijn uitgegroeid tot een mooie krop sla of een enorme kool. Dan heb je toch echt eer van je werk.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.