Dark Mode On / Off

Veel wespen verwacht in de komende maanden

veel wespen verwacht

Wanneer het mooie weer in aantocht is komen ook de wespen tot leven

Naar verwachting krijgen we de komende zomermaanden te maken met een groot aantal wespen. Normaal gesproken gaan de mannetjes (darren), als zij de koninginnen hebben bevrucht, dood voor de winterperiode. Maar nu zijn er al heel wat koninginnen en mannetjes waargenomen. Zij hebben de winter dus overleefd. Dit meldt de natuurwebsite Nature Today. Zowel de gewone wesp als de Duitse wesp zijn veel gezien, met name in de provincie Gelderland.

De overlast van wespen viel vorig jaar wel mee maar er zijn twee generaties wespen opgegroeid. De koninginnen die in het najaar zijn uitgekomen gaan met mooi weer op zoek naar een plekje om een nieuw nest te beginnen. Er komen al meldingen binnen bij de ongediertebestrijding van vele wespenkoninginnen die rond de woning een plek aan het zoeken zijn. Dit moet gezien worden als een verkenningsvlucht. Het wil nog niet direct zeggen dat er dan ook al een nest zit.

Wanneer kunnen we een wespenplaag verwachten?

De eerste grote nesten kunnen medio juni uitkomen. Het enige wat het nog een beetje kan voorkomen zijn flinke regenbuien. Om een wespenplaag bij de woning te voorkomen kun je het beste speciale roosters plaatsen in de ventilatieopeningen. Houd verder goed in de gaten waar je veel wespen ziet samenkomen. Hoewel wespen veel nuttige arbeid verrichten, kunnen ze rondom de woning en/of terras veel overlast veroorzaken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen