Dark Mode On / Off

Veilig op weg in de winter

winterbanden

Winterbanden leveren een grote bijdrage aan de verkeersveiligheid

Het wordt weer tijd om na te denken over het vervangen van je zomerbanden door een set winterbanden. Deze leveren, door hun speciale profielvorming, een zeer grote bijdrage aan de verkeersveiligheid voor jou en je mede weggebruikers tijdens winterse weersomstandigheden. Al vanaf temperaturen onder de +7°C, is er een merkbaar verschil in het gebruik tussen zomer- en winterbanden. De grip op de weg verbeterd aanzienlijk en de banden zorgen voor een goede tractie. Het speciaal ontworpen innovatieve profiel en het gebruik van de nieuwste sterke rubbersoorten, staan garant voor een prima afvoer van water en sneeuw, wat bijvoorbeeld aquaplanning voorkomt.

Zorg voor het tijdig wisselen van uw banden

Het ingaan van de wintertijd is een mooi ijkmoment om van zomerbanden over te stappen op speciale banden voor de winter. Juist in de herfst zijn er vaak onverwachte verraderlijke weersomstandigheden met wisselende temperaturen waarbij zomerbanden je onvoldoende veiligheid kunnen bieden. Als je niet voor vervelende verrassingen wil komen te staan in de winterperiode, is nu het moment aangebroken om te wisselen van bandensoort. In alle gangbare personenauto bandenmaten is er bij de meeste leveranciers ruim voldoende voorraad zodat je normaal gesproken snel aan een goede set winterbanden geholpen kunt worden.

Goed voor je portemonnee en het milieu

Banden die zijn toegerust voor duurzaam gebruik in de winter zijn gefabriceerd van moderne rubbersoorten die voldoen aan de Europese regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu. Bovendien heb je met deze banden een veel betere grip op het wegdek wat brandstof besparend werkt, waardoor je je portemonnee én het milieu ontziet.

Natuurlijk zijn veiligheid en duurzaamheid belangrijk voor jou. Het is daarom goed om op het juiste moment de goede banden onder je auto te zetten. Wacht niet tot de sneeuw gevallen is. Onderneem nu actie voor zorgeloos autorijden in de winter. Kijk voor de juiste winterband voor jouw auto snel op de website van Tirendo en verzeker je van optimaal rijcomfort.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen