Dark Mode On / Off

Verlengen rijbewijs 75-plussers

CBR heeft wachtlijsten. 75-plusser kan gebruik maken van tijdelijke regeling voor rijden met verlopen rijbewijs

75-plus en je moet je rijbewijs verlengen.

Dan krijg je zo goed als zeker ook te maken met de enorm lange wachtlijsten bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Zorg er in ieder geval wel voor dat je, voordat het rijbewijs is verlopen, al de gezondheidsverklaring hebt ingediend bij het CBR. Iedereen van 75 jaar en ouder dient deze medische verklaring aan te vragen wanneer het rijbewijs aan verlenging toe is.

Rijden met verlopen rijbewijs

Het kabinet is akkoord gegaan met de regeling om vanaf 1 december 2019, bestuurders die voldoen aan bovenstaande, nog een jaar langer te laten rijden met hun inmiddels verlopen rijbewijs. Er wordt dan gesproken van een administratieve verlenging. De regeling geldt alleen voor 75-plussers met een rijbewijs B, BE, het motorrijbewijs A en het rijbewijs T (trekker).

Het huidige rijbewijs moet een geldigheid hebben van 5 of 10 jaar.

Verleen medewerking aan het CBR als deze u vraagt om een bezoek te brengen aan een specialist of wanneer u een rijtest moet doen.

Niet rijden met verlopen rijbewijs

Met een verlopen rijbewijs mag je in het buitenland niet rijden. Een verlopen rijbewijs is ook niet geldig als identiteitsbewijs.

Je krijgt als er een jaar verlenging is toegezegd geen (tijdelijk) nieuw rijbewijs. Je kunt tot maximaal een jaar lang, rijden met het verlopen rijbewijs.
Wordt je aangehouden dan kan de politie zien dat het verlopen rijbewijs nog geldig is.

Wanneer het CBR de aanvraag tot verlenging heeft goedgekeurd ontvang je bericht over het nieuwe rijbewijs en vervalt de tijdelijke verlenging.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen