Dark Mode On / Off

Verlies of diefstal smartphone | Al je gegevens verloren

Verlies of diefstal smartphone

Vodafone maakt bekend dat er vorig jaar 55.000 meldingen zijn geweest van verlies of diefstal van een smartphone of mobiele telefoon. Met name jongeren staan erom bekend dat ze slordig omspringen met hun mobieltje. Toch geldt de waarschuwing voor iedereen met een smartphone of mobieltje. Door het toestel te verliezen of dupe te zijn van een diefstal, ben je ook vaak al je persoonlijke gegevens kwijt. Door diefstal kan men in heel vervelende situaties terechtkomen. Met jouw identiteit en persoonlijke gegevens zijn dieven in staat om ook financiële transacties te gaan uitvoeren, met alle gevolgen vandien.

Vodafone roept consumenten dan ook op om zelf de nodige maatregelen te treffen. Beveilig elk toestel in elk geval met een wachtwoord. Op veel mobieltjes en smartphones worden filmpjes en adressen van vrienden en bekenden opgeslagen. Bij verlies of diefstal is men alles kwijt en liggen alle gegevens ‘op straat’.

Vodafone raadt aan om regelmatig een kopie te maken op de computer zodat je toch alles nog achter de hand hebt. Wie zijn mobieltje kwijt is kan door middel van ee app zijn mobieltje terugvinden en op afstand alle gegevens wissen. Vodafone heeft twee gratis app’s om alle persoonlijke gegevens veilig te stellen.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen