Dark Mode On / Off

Vermijd te droge lucht in huis

Droge lucht in huis | Luchtbevochtiger of een bakje water aan de radiatoren werkt heel doeltreffend.

Door de centrale verwarming in huis, neemt de luchtvochtigheid in huis behoorlijk af. Te droge lucht in huis doet de huid geen deugd.

Om te droge lucht in huis te vermijden zijn een een luchtbevochtiger of een bakje water aan de radiatoren heel doeltreffend. Wie ‘s nachts de verwarming aan laat staan in de slaapkamer, moet ook daar voor voldoende luchtvochtigheid zorgen. Te droge lucht in de slaapkamer bezorgt je ‘s ochtends namelijk een droge, geirriteerde keel en een droge hoest.

Wie veel met de auto reist, heeft ook ongetwijfeld de verwarming aan. Staat de verwarming op de voeten en de onderbenen gericht, dan ken je ongetwijfeld de droge, schilferige onderbenen die dit oplevert. Je doet er daarom goed aan de droge lucht die de verwarming de auto inblaast niet rechtstreeks op je lichaam te richten, maar elders, op de voorruit bijvoorbeeld. Maar nog beter is het een dikke trui in de auto te leggen en de verwarming uit te laten of tenminste niet te hoog te zetten.

Bron: gezondheid.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.